Бойовики «Вагнера» в Білорусі: список українських громадян передали до МЗС

Читать на русском
Білорусь передала Україні список українських громадян, затриманих, як найманців ЧВК Вагнера. Україна перевірить весь список.
Фото з відкритих джерел.

Білорусь передала Україні список українських громадян, затриманих, як найманців ПВК «Вагнер». Україна перевірить весь список.

Про це повідомив міністр МЗС України Дмитро Кулеба.

Найманці РФ у Білорусі: чи можлива екстрадиція бойовика з українським громадянствомУкраїна раніше не висувала звинувачення найманцю РФ, який був затриманий у Білорусі разом з іншими бойовиками, тому екстрадиція малоймовірна, вважає експерт.

«Розмова була нормальною (українського дипломатичного представника в Білорусі із Володимиром Макеєм, главою білоруського МЗС, - ред.). На адресу України звинувачень ми не отримували», - казав Кулеба, пише РБК-Україна.

Нагадаємо, у Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії «Вагнер». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії в країні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і вимагає від Росії пояснень.

Влада Білорусі вирішила перекинути військові сили на кордони, зокрема з Росією. Такі запобіжні заходи ухвалені на засіданні Ради безпеки країни.

У Кремлі відреагували на затримання росіян у Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: