«Редколегія» на Skrypin.ua: події в Білорусі

Читать на русском
Сьогодні в Редколегії на каналі Skrypin.ua о 19.00 редактори видань і журналісти говоритимуть про найгучнішу тему цього тижня.

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Роман Скрипін та Катерина Супрун обговорюватимуть основні теми цього тижня разом із Дмитром Крапивенком («Український тиждень») та Олександром Мартиненком («Інтерфакс-Україна»).

ЦИК Білорусі сьогодні офіційно визнав, що президентські вибори виграв Олександр Лукашенко, який набрав 80,19%, а його конкурентка Світлана Тихановська – 10,19%. Чи вийдуть білоруси у вихідні на масові протести?

«Редколегія» присв’ячена подіям у Білорусі, які розгортаються там після виборів президента, що відбулися 9 серпня. Чому саме цього разу білоруси вирішили, що вибори сфальшовані, адже бацька сидів при владі 26 років і спокійно «вигравав» усі попередні вибори? Чим закінчаться протести? Як має реагувати на ситуацію в сусідній державі Україна?

РЕДКОЛЕГІЯ: Білорусь. Український контекстskrypin.ua

Водночас Тихановська записала нове відеозвернення, в якому закликала мерів білоруських міст організувати мирні акції протесту. Також вона оголосила про збір підписів в онлайн-форматі серед тих, хто голосував за неї на виборах.

Чи погодиться Лукашенко на перевибори, «Слово і діло» запитало в політолога.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: