Зеленський порадив українцям відкласти поїздки до Білорусі

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський закликав українців утриматися від поїздок до Білорусі, поки ситуація з протестами не вщухне.

Президент України Володимир Зеленський закликав українців утриматися від поїздок до Білорусі, поки ситуація з протестами не вщухне.

Про це він повідомив під час спілкування журналістам у четвер, 13 серпня, передає УНН.

За його словами, зараз влада робить все можливе, щоб Білорусь повернула раніше затриманих українців.

Майдан у Білорусі: чи повинна Україна втрутитися й підтриматиУкраїна повинна максимально довго дотримуватися нейтралітету щодо білоруських протестів, поки не стане зрозуміло, в який бік хилиться чаша ваг.

«Ми хочемо, щоб нам повернули наших громадян в Україну, і через ту складну ситуацію. Ми з вами проходили в Україні такі ситуації. Хочеться, щоб не було смертей, ніхто не постраждав, і щоб дійсно влада знаходила діалог зі своїм суспільством. Але поки ми бачимо, що там складна, нестабільна, серйозна ситуація, і я б зараз радив українцям, і через ті випадки, що наші затримані там, я б радив зараз українцям утриматися від поїздок до Білорусі. Поки не встановиться більш-менш стабільна ситуація», - сказав Зеленський.

Як відомо, в Білорусі з 9 серпня не вщухають протести. За весь час силовики затримали понад 6,7 тисячі осіб. Також повідомлялося про понад 60 затриманих журналістів.

ОПУ і МЗС України сьогодні зажадали від Білорусі звільнити затриманих українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: