Лукашенко відреагував на страйки на підприємствах Білорусі

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував акції протестів і страйки працівників заводів і назвав їх наслідки.
фото з відкритих джерел

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував акції протестів і страйки працівників підприємств, який проходять у країні і сьогодні.

Про це повідомляє білоруське видання «БелТА» в п'ятницю, 14 серпня.

Протести в Білорусі: чи погодиться Лукашенко на перевибориБілоруська влада буде вимушена йти на позачергові вибори через внутрішній тиск, а заяви інших країн тільки посилюють вірогідність такого сценарію, вважає експерт.

Як повідомляється, Лукашенко сьогодні на початку наради щодо роботи будівельної галузі передусім зазначив, що «він поки живий і не за кордоном».

Президент Білорусі також висловився щодо страйків, які зараз проходять у різних містах країни. За його словами, зараз у країні намагаються розгойдати трудові колективи.

«Наша позиція однозначна: ми в тяжкі часи пандемії нікого не нахиляли, не змушували. І тут теж ми нікого не повинні тримати. Якщо люди хочуть працювати - будь ласка. Ось робота, приходьте, працюйте. Якщо людина не хоче працювати, ми ж її арканом не змусимо», - заявив Лукашенко.

Він також зазначив, що зараз економіка у світі тільки починає оживати після обмежень, спричинених пандемією. А наслідки страйків можуть стати згубними для виробництва, а також «стати на руку конкурентам з Росії і Канади».

За його словами, наочний приклад можна побачити на ситуації з підприємством «Білоруськалій».

«Якщо вони застрайкують на два дні, то конкуренти - росіяни і канадці - перехрестяться. І швиденько на ринок поставлять те, що вони хочуть поставити», - повідомив Лукашенко.

Він додав, що такі ж наслідки протестів можуть чекати машинобудівні підприємства МЕТЗ, МАЗ та інші.

Як відомо, після вуличних протестів та масових затримань у Білорусі почалися акції солідарності.

Зокрема, сьогодні вранці на мирні акції вийшли медики. При цьому страйки пройшли на Мінському електротехнічному заводі імені Козлова (МЕТЗ) і Білоруському металургійному заводі. На пікет вийшли і працівники Мінських електричних мереж одного з районів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: