Тихановська в новому зверненні оголосила про збір підписів на її підтримку

Читать на русском
Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська записала нове відеозвернення. У ньому вона оголосила про збір підписів в онлайн-форматі серед тих, хто голосував за неї на виборах.

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська записала нове відеозвернення, в якому закликала до мирних акцій протесту. Також вона оголосила про збір підписів в онлайн-форматі серед тих, хто голосував за неї на виборах.

Звернення Тихановської було опубліковано на Youtube-каналі «Країна для життя» в п'ятницю, 14 серпня.

Протести в Білорусі: чи погодиться Лукашенко на перевибориБілоруська влада буде вимушена йти на позачергові вибори через внутрішній тиск, а заяви інших країн тільки посилюють вірогідність такого сценарію, вважає експерт.

У ньому Тихановська подякувала всім за підтримку, закликала припинити насильство і вийти на мирні акції протестів.

Кандидат в президенти Білорусі також оголосила збір підписів тих, хто голосував за неї на виборах 9 серпня.

За її словами, на виборчих дільницях, де комісії правильно порахували голоси, за неї проголосували більше половини виборців.

«Нас, прихильників змін, більшість, цьому є документальне підтвердження - копії протоколів. Там, де комісії порахували голоси чесно, моя підтримка склала від 60 до 70%, а у Новій Боровій - 90%», - заявила Тихановська.

При цьому вона подякувала силовикам, які відмовилися виконувати злочинні накази щодо розгону протестуючих, а також працівникам, які оголосили страйк.

Тихановська також додала, що люди повинні захистити свій вибір, а мери міст піти на діалог і узгодити мирні акції 15 і 16 серпня.

Відзначимо, під відео Тихановської опубліковане посилання, за яким можуть залишити підпис ті, хто голосував за неї на виборах президента Білорусі.

Обращение | Тихановская СветланаСтрана для жизни

Як відомо, це не перше звернення Тихановської після того, як вона поїхала з Білорусі до Литви.

Нагадаємо, вибори президента Білорусі відбулися 9 серпня. За даними ЦВК, перемогу на них здобув Олександр Лукашенко з результатом понад 80% голосів.

Опозиція і громадськість не визнали підсумки виборів, через що в Білорусі весь тиждень не вщухають протести.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: