Глава ПЦУ висловився щодо подій у Білорусі

Читать на русском
Голова ПЦУ Єпіфаній закликав молитися за народ Білорусі, а також згадав про право церкви Білорусі просити Томос у Вселенського патріархату.
фото REUTERS

Глава Православної церкви України Єпіфаній закликав молитися за народ Білорусі, а також згадав про право церкви Білорусі просити Томос у Вселенського патріархату.

Про це Єпіфаній написав на своїй сторінці у Facebook у четвер, 13 серпня.

За його словами, Православна церква України не може залишатися байдужою до подій у Білорусі.

Геополітична безнадія: чи справді Майдан у Білорусі приречений на поразку?Здається, під черговим диктатором захиталося крісло. Протестувальників у Мінську стає дедаді більше, а влада діє за жорстким силовим сценарієм. Чи стане Білорусь іншою, прогнозував політолог Олександр Радчук.

«Саме в ці дні особливо страждає білоруський народ - наші сусіди, з яким від княжих часів ми мали багато століть спільної церковної і державної історії, складаючи до 1686 єдину Київську митрополію. Її неканонічна анексія Москвою мала і продовжує мати трагічні наслідки для православ'я у всій Східній Європі. З волі віруючого народу і з благословення нашої спільної Матері-Церкви, Вселенського Патріархату, Українська Церква утвердилася серед автокефальних Церков-Сестер. Православна Церква Білорусі має ті ж підстави і право просити Матір-Церкву про Томос, коли на те буде її бажання», - зазначив митрополит.

Єпіфаній також закликав владу Білорусі до діалогу з суспільством для мирного виходу із ситуації.

Нагадаємо, протести в Білорусі спалахнули в день виборів, 9 серпня. На сьогодні силовики затримали понад 6,7 тисячі осіб.

В ЄС закликали президента Білорусі Олександра Лукашенка «припинити репресії».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: