Шмигаль розповів про перші результати перевірок зберігання селітри

Читать на русском
Перші результати перевірки зберігання аміачної селітри в Україні показали, що умови відповідають вимогам безпеки.

Перші результати перевірки зберігання аміачної селітри в Україні показали, що умови відповідають вимогам безпеки.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час робочої поїздки до Харківської області в четвер, 13 серпня, пише Інтерфакс-Україна.

В АМПУ розповіли про зберігання близько 10 тисяч тонн селітри в порту «Южний»В українському порту Южний (Одеська область) зберігається 9,6 тисячі тонн аміачної селітри. Умови зберігання називають безпечними.

«Перші результати показують: стандарти зберігання селітри в Україні - це зберігання в бігах, це спеціальні ємності. Вона зберігається не насипом, як це було в Бейруті. Є якісь терміни, коли вона злежується, що і було порушено в Ліванській Республіці. У нас ці терміни дотримуються», - сказав Шмигаль.

За словами прем'єра, остаточні результати перевірок по всій Україні будуть відомі 15 вересня.

Нагадаємо, після вибухів у порту Бейрута президент Володимир Зеленський доручив Кабміну почати перевірки умов зберігання вибухонебезпечних речовин в Україні.

Глава уряду Денис Шмигаль розпорядився зайнятися перевірками умов зберігання аміачної селітри Мінінфраструктури, ДСНС, Нацполіціі, а також керівникам обласних і Київської міськадміністрації. Терміни перевірок - до 15 вересня.

Відзначимо, адміністрація морського порту «Південний» (Одеська обл.) повідомила, що в порту зберігається на двох причалах 9,6 тис. тонн аміачної селітри, однак всі умови безпеки дотримуються.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: