Зеленський доручив перевірити в Україні склади з вибухонебезпечними речовинами

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський доручив главі Кабміну перевірити - як в Україні поводяться з вибухонебезпечними матеріалами. Інспекція необхідна, щоб не допустити подібну катастрофу, яка сталася в Бейруті.
фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський доручив главі Кабміну Денису Шмигалю забезпечити перевірку поводження в Україні з вибухонебезпечними матеріалами. Інспекція необхідна, щоб запобігти можливим катастрофам.

Про це повідомила пресслужба ОПУ у четвер, 6 серпня.

Російське «авось»: що стоїть за масштабним вибухом у БейрутіЗа попередніми даними, трагедія в Бейруті трапилася через нехлюйство російського бізнесмена.

Відповідний лист Зеленський направив до Кабміну після трагедії в Бейруті, де в порту, за попередніми даними, здетонувало близько 2700 тонн аміачної селітри.

У своєму листі президент попросив прем'єр-міністра «терміново забезпечити проведення оцінки стану поводження з небезпечними та вогнегасними речовинами, вибуховими матеріалами, виробами, відходами, добривами, які внаслідок притаманних їм властивостей за наявності певних факторів та обставин можуть створити загрозу життю і здоров'ю людей, навколишньому природному середовищу, та за результатами проведеної роботи вжити відповідних заходів реагування».

Зеленський також зазначив, що необхідно розробити і прийняти ряд нормативно-правових актів, які допоможуть запобігти подібним катастрофам техногенного характеру.

Про результати перевірки Шмигаль повинен доповісти Зеленському особисто, додали в ОПУ.

Нагадаємо, 4 серпня в порту Бейрута прогриміли потужні вибухи, масштаби яких порівняли із землетрусом амплітудою в 4,5 бали.

На сьогодні вже відомо про 157 жертв і понад 4 тисяч постраждалих. Збиток від вибухів попередньо оцінюється в 15 млрд доларів.

Серед загиблих громадян України немає, проте є ті, хто втратив житло або інше майно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: