НАБУ знову викликає на допит голову ОАСК Вовка та його заступника Аблова

Читать на русском

У Національному бюро оприлюднили повістки про виклик підозрюваних у справі скандальних плівок столичного адмінсуду.
Павло Вовк та Євгеній Аблов

Національне антикорупційне бюро знову викликає на допит голову Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, його заступника Євгена Аблова та інших підозрюваних у справі створення злочинної організації.

Відповідні повістки про виклик оприлюднені на сайті НАБУ.

Так, Вовка детектив НАБУ викликав на допит та проведення слідчих (розшукових), а також процесуальних дій на 3 і 6 серпня. Його заступника Аблова до НАБУ викликали на 3 і 20 серпня; суддю Окружного адмінсуду Києва Богдана Саніна – на 3 і 19 серпня; суддю ОАСК Ігоря Погрібніченка – на 3 і 6 серпня; суддю ОАСК Володимира Келеберду – на 3 і 6 серпня; суддю ОАСК Олексія Огурцова – на 3 серпня; суддю ОАСК Ігоря Качура – на 3, 4 і 7 серпня; членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів Миколу Сіроша і Сергія Остапця – на 3 серпня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, Аблову, керівнику Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше у Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослушки кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: