Вовк та судді ОАСК не прийшли до НАБУ, їх знову викликають

Читать на русском
У Національному бюро повідомили, що дев'ятеро із 12 підозрюваних у справі плівок столичного адмінсуда ігнорують повістки.
Павло Вовк

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк, його заступники Євген Аблов і Володимир Келеберда, а також інші підозрювані судді цього ж суду не з'явилися на допит до Національного антикорупційного бюро і тому їх викликають повторно.

Про це пише пресслужба НАБУ у Twitter.

«НАБУ вкотре викликає голову ОАСК, його заступника та суддів цього суду на допит — повістки опубліковані на вебсайті НАБУ. Допити призначені на 10-11 серпня. Попередні виклики 9 служителів Феміди, яких обґрунтовано підозрюють у спробі захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над низкою державних органів, проігнорували. Шестеро підозрюваних це вчинили 5 разів, троє – 6 разів», – інформують в органі правосуддя.

У НАБУ також повідомили, що решта підозрюваних – 2 адвокати та голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк – з'являються на виклики та контактують із детективами НАБУ.

«Аби запобігти подальшим маніпуляціям, інформуємо, що в разі чергового неприбуття підозрюваних на виклик до детективів, НАБУ буде змушене оголосити підозрюваних у розшук та звернутися до Вищої ради правосуддя з клопотанням про необхідність застосування заходів примусу», – підкреслили в Бюро.

Нещодавно «Слово і діло» з'ясувало, що керівництво Офісу генерального прокурора тиждень не підписує клопотання стосовно Вовка, Аблова та інших щодо їхнього відсторонення від здійснення правосуддя та надання дозволу на арешт.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше в Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослуховування кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: