У ЦВК пояснили, чи можливе проведення виборів на лінії зіткнення

Читать на русском
ЦВК ухвалила постанову про неможливість проведення місцевих виборів 25 жовтня на окремих територіях Донецької та Луганської областей, однак зі зміною безпекової ситуації вибори можуть відбутися.
Getty Images

ЦВК ухвалила постанову про неможливість проведення місцевих виборів 25 жовтня на окремих територіях Донецької та Луганської областей, однак зі зміною безпекової ситуації вибори можуть відбутися.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Місцеві вибори-2020: кого та куди обиратимемоВперше на місцевому рівні українці будуть голосувати за депутатів від ОТГ, укотрев ми обиратимемо мерів, сільських та селищних голів. Також новелою виборів стане те, що вони проходитимуть вже в новоутворених районах.

«8 серпня 2020 року ЦВК ухвалила постанову № 161 «Про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цією постановою було встановлено неможливість проведення відповідно до положень Виборчого кодексу України виборів 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 — Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області.

«Безпекова ситуація може змінитися і, якщо до початку виборчого процесу чергових місцевих виборів до Комісії надійдуть нові висновки Донецької та Луганської ВЦА щодо можливості проведення перших місцевих виборів у цих 18 громадах або в частині із них, то вибори там можуть відбутися навіть 25 жовтня 2020 року», — зазначив голова ЦВК Олег Діденко.

Як відомо, Центральна виборча комісія на засіданні 8 серпня призначила на 25 жовтня вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у всіх 24 областях України.

Раніше ЦВК розробила рекомендації для місцевих виборів.

«Слово і діло» проаналізувало, кого і куди обиратимуть українці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: