ЦВК розробила рекомендації для місцевих виборів

Читать на русском
Центральна виборча комісія направила Кабінету міністрів для затвердження пропозиції про проведення призначених на 25 жовтня місцевих виборів з урахуванням епідемії COVID-19.
korrespondent.net

Центральна виборча комісія направила Кабінету міністрів для затвердження пропозиції про проведення призначених на 25 жовтня місцевих виборів з урахуванням епідемії COVID-19.

Про це йдеться в повідомленні ЦВК.

До загальних рекомендацій відносяться дезінфекція рук при вході на виборчу дільницю і при виході, а також наявність захисних масок або респіраторів.

Також виборчим комісіям рекомендується проводити температурний скринінг, забезпечити розмітку для забезпечення фізичної дистанції не менше 1,5 метра і контролювати час перебування виборців у приміщенні.

Пропонується не допускати скупчення людей в приміщеннях, а також біля входів і виходів. Виборчі комісії повинні забезпечити дезінфекцію дверних ручок, перил, канцелярії, столів і т.д., а також вологе прибирання кожні чотири години.

Необхідно забезпечити окрему кабінку для голосування виборців з ознаками ГРВІ або підвищеною температурою і передбачити окрему переносну урну для виборців, які перебувають на самоізоляції.

Виборцям ЦВК рекомендує забезпечити наявність особистої ручки для голосування, мінімізувати час перебування в приміщенні виборчої дільниці і утриматися від відвідування приміщень з дітьми.

Раніше в ЦВК назвали особливості майбутніх місцевих виборів.

Також нагадаємо, Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: