Хабар головному слідчому ДФС Київщини: підозрюваним продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження обов'язків, а також домашнього арешту підозрюваним у справі.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 4 жовтня нічний домашній арешт адвоката Сергія Войтенка і до 3 жовтня обов'язки начальника слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби в Київській області Олександра Чепеля, яких НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Такі рішення 3 і 4 серпня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду за клопотаннями прокурора САП, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, адвоката Войтенка відправили під цілодобовий домашній арешт. Пізніше Войтенку пом'якшили цілодобовий домашній арешт на нічній, а також поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Житомира та Житомирської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонний паспорт, а також утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та підозрюваним. У зв'язку з наближенням дати завершення дії домашнього арешту прокурор САП подав клопотання про його продовження. Суддя клопотання задовольнила.

Також суд продовжив до 3 жовтня дію обов'язків слідчого ДФС Чепеля, а саме: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним, свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Раніше ВАКС відпустив його під 1,05 млн грн застави.

Нагадаємо, детективи встановили, що СУ ФР ГУ ДФС у Київській області розслідує справу за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах низкою фізичних осіб-підприємців під час господарських відносин з ТОВ «Столична ювелірна фабрика». Детектив вказував, що Чепель через Войтенка вимагав та одержав 50 тисяч доларів за припинення кримінального переслідування у кримінальному провадженні та не перешкоджання господарській діяльності Столичній ювелірній фабриці.

Зокрема, за твердженнями детектива, при обговоренні неправомірної вигоди, Чепель повідомив, що питання щодо цієї неправомірної вигоди потрібно вирішувати з адвокатом Войтенком та саме йому треба передавати грошові кошти. Адвокат, своєю чергою, повідомив у присутності заявника розмір неправомірної вигоди та сказав, коли та як будуть передаватись грошові кошти. Пізніше після одержанні коштів їх затримали. Засновник ТОВ «Столична ювелірна фабрика» залишив кошти в контейнері для паперу, який розташований у туалеті офісу адвоката Войтенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: