ВАКС продовжив слідство у справі головного слідчого ДФС Київщини

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива та прокурора про продовження строку досудового розслідування.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Суд продовжив до 7 жовтня строк досудового розслідування у справі за підозрою начальника слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби в Київській області Олександра Чепеля та адвоката Сергія Войтенка в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 1 червня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, детективи встановили, що СУ ФР ГУ ДФС у Київській області розслідує справу за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах низкою фізичних осіб-підприємців під час господарських відносин з ТОВ «Столична ювелірна фабрика». Детектив вказував, що Чепель через Войтенка вимагав та одержав 50 тисяч доларів за припинення кримінального переслідування у кримінальному провадженні та не перешкоджання господарській діяльності Столичній ювелірній фабриці.

Зокрема, за твердженнями детектива, при обговоренні неправомірної вигоди, Чепель повідомив, що питання щодо цієї неправомірної вигоди потрібно вирішувати з адвокатом Войтенком та саме йому треба передавати грошові кошти. Адвокат, своєю чергою, повідомив у присутності заявника розмір неправомірної вигоди та сказав, коли та як будуть передаватись грошові кошти. Пізніше після одержанні коштів їх затримали. Засновник ТОВ «Столична ювелірна фабрика» залишив кошти в контейнері для паперу, який розташований у туалеті офісу адвоката Войтенка.

Детектив вказував, що наразі слідство неможливо завершити, а тому просив суд продовжити його строк до 7 жовтня. У НАБУ вказали, що необхідно провести ще низку слідчих дій, зокрема: отримати експертизу відео-звукозапису в ході НСРД; завершити початі огляди вилученої у комп'ютерної техніки у підозрюваних; провести тимчасові доступу до документів телекомунікаційних мереж та інше. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: