Хабар посадовцю ДФС: адвоката залишили під домашнім арештом

Читать на русском
Апеляційна палата залишила без змін запобіжний захід адвоката-посередника в дачі хабара керівнику слідчого управління.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата залишила під цілодобовим домашнім арештом адвоката Сергія Войтенка, якого НАБУ та САП підозрюють у посередництві при дачі хабара начальнику слідчого управління фінансових розслідувань ДФС у Київській області Олександру Чепелю.

Таке рішення 22 квітня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд відправив Войтенка під цілодобовий домашній арешт, про що і просив прокурор САП. Не погодившись з таким рішенням, адвокат підозрюваного подав апеляційну скаргу. Вивчивши її, суд залишив апеляцію без задоволення.

Нагадаємо, детективи встановили, що СУ ФР ГУ ДФС у Київській області розслідує справу за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах низкою фізичних осіб-підприємців під час господарських відносин з ТОВ «Столична ювелірна фабрика». Детектив вказував, що Чепель через Войтенка вимагав та одержав 50 тисяч доларів за припинення кримінального переслідування у кримінальному провадженні та не перешкоджання господарській діяльності Столичній ювелірній фабриці.

Зокрема, за твердженнями детектива, при обговоренні неправомірної вигоди, Чепель повідомив, що питання щодо цієї неправомірної вигоди потрібно вирішувати з адвокатом Войтенком та саме йому треба передавати грошові кошти. Адвокат, своєю чергою, повідомив у присутності заявника розмір неправомірної вигоди та сказав, коли та як будуть передаватись грошові кошти. Пізніше після одержанні коштів їх затримали. Засновник ТОВ «Столична ювелірна фабрика» залишив кошти в контейнері для паперу, який розташований у туалеті офісу адвоката Войтенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: