Росія вимагає звільнити бойовиків, затриманих у Білорусі

Читать на русском
Росія наполягає на якнайшвидшому звільненні бойовиків приватної військової компанії Вагнер, які були заарештовані в Білорусі.
sputnik.by

Росія наполягає на якнайшвидшому звільненні бойовиків приватної військової компанії «Вагнер», які були заарештовані в Білорусі. У Москві заявили, що затримання росіян не відповідає «духу братських союзницьких відносин».

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії за підсумками зустрічі з послом Білорусі Володимиром Семашком.

Найманці РФ у Білорусі: чи можлива екстрадиція бойовика з українським громадянствомУкраїна раніше не висувала звинувачення найманцю РФ, який був затриманий у Білорусі разом з іншими бойовиками, тому екстрадиція малоймовірна, вважає експерт.

Повідомляється, що на зустрічі особливу увагу приділили затриманню 33 громадян Росії. Російська сторона заявила, що їхній арешт був проведений нібито під надуманим приводом. Крім того, Москва підкреслює, що не збирається втручатися у внутрішні справи Мінська.

«Наполягаємо на об'єктивному розслідуванні білоруськими партнерами в тісній взаємодії з російськими колегами всіх обставин події та якнайшвидше звільнення затриманих російських громадян», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 29 липня в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії «Вагнер». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: