Державний гімн у школах: із чим пов'язана ініціатива Київради

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог

У школах Києва навчальний день буде починатися з виконання Державного гімну. Таку рекомендацію затвердила Київрада. Політолог, заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Василь Яблонський у коментарі «Слово і діло» сказав, що рекомендація починати навчальний день з гімну в школах не політизована, тому дискусії навколо цього довго не триватимуть.

«Ця цілком нормальна практика і нормальний патріотизм не завадять будь-якій країні. В Україні ці речі відбуваються у хвилеподібний спосіб: усі патріоти, коли в нас революція чи щось вибухає, – а потім знову відкат. Тому є певні проблеми із розумінням патріотизму і, власне, із самим патріотизмом. Тому це рішення нормальне. Ми повинні сприймати це рішення, як і в інших країнах, коли робочий день розпочинається з таких ритуалів», – зауважив Яблонський.

Київрада виділила 83 млрд на розвиток транспортуМіську цільову програму розвитку транспортної інфраструктури міста Києва на 2019-2023 роки затвердили депутати Київської міської ради.

Він додав, що різноманітна реакція в суспільстві на це рішення звична.

«В Україні дискусії будуть виникати навіть навколо найбільш безпечного рішення, яке нікого не стосується. Це, як «буря у склянці води»: за тиждень усі забудуть, а за місяць поснуть сприймати як належне. Реалізовувати це потрібно спокійно і без надривів, як ми «любимо». Напевно, за місяць це буде сприйматися як належне», – пояснив політолог.

На його думку, прямо з виборами це не пов’язане, тому що не виносилося на загал і не привертало багато уваги.

«Рішення не привертало багато уваги, тому воно не політизоване. Але це нормально. Держава має право на такі рішення», – підсумував Василь Яблонський.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2020 року.

Чинний мер Києва Віталій Кличко підтвердив намір утретє балотуватися на посаду міського голови столиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: