Справу депутата Київради Кримчака передали до ВАКС

Читать на русском
Столичний райсуд передав до новоствореного суду справу депутата Київради та його родича про заволодіння землею.
Сергій Кримчак

Шевченківський районний суд міста Києва передав до Вищого антикорупційного суду справу за обвинуваченням депутата Київської міської ради Сергія Кримчака та його двоюрідного брата Василя Тем'янинця у заволодінні землею.

Таке рішення ще 14 листопада ухвалила колегія суддів, повідомляє «Слово і Діло».

Самі матеріали справи надійшли до ВАКС лише 28 листопада. Вивчивши справу, суд призначив підготовче засідання на 13 грудня.

Як відомо, НАБУ підозрює Кримчака в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 та ч. 4 ст. 358 (підробка документів), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Його двоюрідного брата Василя Тем'янинця Бюро підозрює в злочинах, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209. На думку детективів, він виконував роль спільника в реалізації схеми.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин і маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував схему заволодіння трьома ділянками загальною площею 2600 кв. м.

Також НАБУ розкрило частину слідчих дій, проведених у рамках цієї справи, в тому числі обшуків в квартирі і запису телефонних розмов Кримчака.

Заволодіння земельними ділянками у Києві: розсекречені аудіозаписи слідчих дійNABU

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи Кримчака. Пізніше, САП скерувала цю справу до суду. Також суд призначив її до розгляду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: