Суд призначив засідання у справі депутата Київради Кримчака

Читать на русском
Антикорупційний суд визначився з датою підготовчого засідання у справі депутата столичної міської ради про заволодіння землею.
Сергій Кримчак

Вищий антикорупційний суд призначив на 4 червня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням депутата Київської міської ради Сергія Кримчака та його двоюрідного брата Василя Тем'янинця у заволодінні землею.

Таке рішення 26 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

18 травня ВАКС відмовив в об'єднані двох справ, де обвинувачується Кримчак. Водночас один із суддів колегії висловив окрему думку, в якій наголошував на необхідності об'єднання таких справ. Втім колегія вирішила розглядати справи окремо, призначивши засідання в одному провадженні на 4 червня.

Як відомо, Кримчака обвинувачують в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 та ч. 4 ст. 358 (підробка документів), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Його двоюрідного брата Василя Тем'янинця – в злочинах, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209. За версією слідства, він виконував роль спільника в реалізації схеми.

За даними органів правопорядку, підозрюваний, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин і маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував схему заволодіння трьома ділянками загальною площею 2600 кв. м.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи Кримчака. Також САП скерувала цю справу до суду. Пізніше обвинувальний акт стосовно депутата передали до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: