Київрада виділила 83 млрд на розвиток транспорту

Читать на русском
Міську цільову програму розвитку транспортної інфраструктури міста Києва на 2019-2023 роки затвердили депутати Київської міської ради.

Міську цільову програму розвитку транспортної інфраструктури міста Києва на 2019-2023 роки затвердили депутати Київської міської ради.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Загальний бюджет програми, розрахованої на п'ять років, становить 83,4 млрд грн. Більшу частину - 76,1 млрд - фінансуватиме місто, решту суми плануємо отримати з держбюджету, а також від інвесторів і кредиторів», - зазначив виконуючий обов'язки директора Департаменту транспортної інфраструктури Іван Шпильовий.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко планує навести лад на залізничному вокзалі Києва до травня 2019 рокуСказано 18 січня 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Значна увага традиційно буде приділена капітального ремонту столичних доріг. Також будемо встановлювати квоти на паркомісця в центрі і підвищувати комфорт громадського транспорту. Це мотивуватиме киян відмовлятися від власних автомобілів», - повідомив він.

Відзначається, що програма спрямована на розвиток стійкої міської мобільності, зокрема, пріоритет для пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту під час планування та будівництва транспортної інфраструктури.

Крім зазначеного, програма передбачає закупівлю більше 400 одиниць трамваїв, тролейбусів і електробусів до 2023 року.

Раніше Київрада затвердила нові правила користування метрополітеном.

Також нагадаємо, Київрада має намір ввести мораторій на нове будівництво і реконструкцію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: