Зеленський повернув до ВР закон про зміни до законодавства про держслужбу

Читать на русском
Зеленський повернув до ВР закон про внесення змін до ЗУ про державну службу щодо кандидатського резерву з власними пропозиціями.
Фото - «Слово і діло».

Президент України Володимир Зеленський повернув до Верховної ради Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо кандидатського резерву» з власними пропозиціями.

В Офісі президента уточнили, що глава держави підтримує відновлення конкурсів на зайняття посад держслужби, але наголошує на необхідності дотримання принципу стабільності. Та вважає за необхідне забезпечити для них гарантовану законом незалежність від змін політичного керівництва держави і держорганів.

Скорочення держслужбовців: кого стосується та до чого призведеХто працевлаштує 8 відсотків чиновників у регіонах та чим адмінреформа нової влади схожа на дії попередників?

Президент пропонує скасувати положення, якими встановлено, що суб’єкт призначення може ухвалити рішення про звільнення державного службовця з посади держслужби категорії «А» з власної ініціативи, за поданням прем’єр-міністра України або відповідного міністра чи керівника центрального органу виконавчої влади.

Зеленський пропонує посилити склад Комісії з питань вищого корпусу державної служби. І для цього включити до складу комісії представників основних державних інституцій, які спроможні фахово надати оцінку особі, що претендує на зайняття посади держслужби категорії «А».

У разі, якщо суб’єкт призначення або керівник державної служби вважають, що згадані особи не відповідають займаній посаді або ухвалено рішення про переведення їх на інші вакантні посади, на такі посади державної служби оголошується конкурс протягом 2 тижнів після скасування карантину, встановленого Кабміном.

Раніше ми писали, що таке держслужба за контрактом та скасування рангів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: