ВР ухвалила закон про розділення політичних посад і держслужби

Читать на русском
Верховна рада України підтримала у другому читанні законопроект щодо розділення політичних посад і державної служби.

Верховна рада підтримала у другому читанні законопроект щодо розділення політичних посад і державної служби.

«За» проголосували 255 нардепів.

Держслужба за контрактом та скасування рангів: що передбачає законопроект про перезавантаження владиЯкщо законопроект ухвалять, то з’явиться контрактна служба для держслужбовців, зникають ранги та доплати за них, хоча в кулуарах обговорюють підвищення зарплати чиновникам.

Документом вносяться зміни до деяких законодавчих актів, що регулюють діяльність окремих держорганів, зокрема в частині проходження та особливостей державної служби, врегулювання правового статусу держслужбовців, повноважень керівників державної служби, виключення інституту погодження призначення керівників структурних підрозділів третіми особами.

Також законом визначається, що паперовий та електронний документ мають однакову юридичну силу.

У проєкті хотіли прописати, що члени Кабінету міністрів України з дозволу головуючого можуть брати участь у засіданні уряду в режимі відеоконференції. Однак нардепи відхилили цю норму під час розгляду.

Документом також відтерміновано е-декларування для помічників-консультантів народних депутатів. При цьому воно залишається для працівників Офісу президента.

Законом спрощено порядок прийняття на державну службу та звільнення з неї, а також передбачені можливості запровадження контрактної державної служби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: