ЗСУ готові дати відсіч у разі провокацій - Хомчак

Читать на русском
Заходи всеосяжного припинення вогню на Донбасі не позбавляють українських військовослужбовців права давати відповідь в разі порушення домовленостей противником.

Заходи всеосяжного припинення вогню на Донбасі не позбавляють українських військовослужбовців права давати відповідь в разі порушення домовленостей противником. Збройні сили готові давати належну відсіч окупантам.

Про це заявив головнокомандувач Збройними силами України Руслан Хомчак, пише пресслужба відомства 26 липня.

За словами Хомчака, українські підрозділи мають право, в рамках норм міжнародного права і національного законодавства, давати відсіч противнику не тільки в разі наступальних дій.

Прорив у ТКГ: чи вдасться «припинити стріляти»Досягти результату в переговорах без зміни розстановки сил неможливо, тому результати переговорів ТКГ не можна називати успішними.

«Але і провокаційних дій, проведення диверсійно-розвідувальних операцій і створення загрози життю та здоров'ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури», - підкреслив він.

Крім того, в Збройних силах створили додаткові резерви, які готові давати відсіч російсько-окупаційним військам у разі порушення ними домовленостей.

«Другий день поспіль працюю в районі проведення операції Об'єднаних сил і задоволений ходом підготовки до повного і всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування», - додав Хомчак.

Відзначимо, перемир'я на Донбасі має розпочатися о 00:01 понеділка, 27 липня. Відповідні домовленості були досягнуті Тристоронньою контактною групою.

Нагадаємо, напередодні початку перемир'я на Донбасі бойовики застосували міномети.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: