В ОБСЄ відреагували на домовленість щодо припинення вогню на Донбасі

Читать на русском
Голова ОБСЄ, прем'єр-міністр Албанії Еді Рама привітав досягнуту на засіданні ТКГ у Мінську угоду щодо припинення вогню на Донбасі.
Фото: Еді Рама flickr com bledstrategicforum

Голова ОБСЄ, прем'єр-міністр Албанії Еді Рама привітав досягнуту на засіданні ТКГ у Мінську угоду щодо припинення вогню на Донбасі. За його словами, цей крок наближає встановлення миру в регіоні.

Відповідну заяву було опубліковано на сайті ОБСЄ.

«Ця угода є важливим кроком до повного, стійкого і всеосяжного припинення вогню, а також виконання одного з основних висновків Паризького саміту в Нормандії. Довгоочікуване реальне припинення вогню, безумовно, полегшить труднощі, з якими стикається цивільне населення в зоні конфлікту», - заявив Рама.

Голова ОБСЄ висловив підтримку зусиллям у рамках ТКГ і наголосив на необхідності й надалі спиратися на продемонстровану політичну волю. Рама закликав сторони до повного виконання мінських угод і висновків, досягнутих на Нормандському саміті у грудні 2019 року.

Також чиновник заявив, що сприяння мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі є головним пріоритетом головування Албанії в ОБСЄ у 2020 році.

«Ми будемо й надалі підтримувати поліпшення становища в області безпеки і полегшення труднощів цивільного населення, яке постраждало в результаті конфлікту на сході України», - додав голова ОБСЄ.

Нагадаємо, в середу, 22 липня, на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) в форматі відеоконференції, сторони ухвалили рішення з 27 липня 2020 дотримуватися режиму повного і всеосяжного припинення вогню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: