У суді, який повинен розглядати справи проти НАБУ, проходять обшуки

Читать на русском
В окружному адміністративному суді Києва з 7 ранку проходять обшук, які проводять люди, з Схоже нашивками як в НАБУ.

В Окружному адміністративному суді Києва невідомі проводять обшук.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє 26 травня суддя Богдан Санін, передає «Слово і Діло».

Чому незалежність Антикорупційного бюро лякає владу і чим завершиться протистояння ГПУ з НАБУПолітолог розповів, чому загострилися відносини НАБУ з Генпрокуратурою, і чи можливий компроміс.

«У суді з 7 ранку відбуваються обшуки, які проводять люди, зі схожими нашивками як у НАБУ», - пише Санін.   За словами Саніна, суддя Євген Аблов пов'язує такі дії з тим, що в ОАСК розглядається дві справи проти НАБУ.

Перша справа - в якому громадська організація оскаржить створення Громадської організації при НАБУ (там де обрали Маселко та інших). Надалі, Громадська рада брав безпосередню участь в наборі працівників НАБУ.

Друга - в якому громадська організація оскаржить призначення заступника НАБУ Гізо Углаву, так як у нього є два громадянства (одне - громадянство Росії).

Обшуки в Кривому Розі: заступнику Вілкула і ще двом чиновникам повідомили про підозруУ Генеральній прокуратурі України розповіли подробиці обшуків в Криворізькій міській раді.

Санін також повідомив, що суддя Аблов 25 травня був на допиті в НАБУ (як свідок) і підтвердив в протоколі допиту факт втручання НАБУ у судовий процес по розгляду справ, де стороною є НАБУ.

«Імовірно суд який дав санкцію на обшук - районний суд міста Львова. Звичайно, нікому ніяких офіційних документів люди з нашивками НАБУ не показували», - зазначає суддя.

Раніше Вища рада правосуддя відмовилася звільняти суддю Аблова, який, за даними Маселко, 9 грудня 2013 року зобов'язав «Беркут» розігнати Майдан.

Як відомо, НАБУ затримало працівника суду, який за гроші «зливав» інформацію про обшуки.

Нагадаємо, Луценко прокоментував кримінальну справу проти заступника директора НАБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: