Ситник витребував справу Окружного адмінсуду Києва до НАБУ

Читать на русском
Керівник Національного бюро звернувся до Генеральної прокуратури з проханням передати справу столичного адмінсуду до детективів.
Артем Ситникфото: «Слово і Діло»

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник направив до Генеральної прокуратури листа з проханням про передачу справи Окружного адміністративного суду міста Києва детективам.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми (НАБУ – ред.) надіслали на адресу Генеральної прокуратури лист з проханням передати цю справу нам для об'єднання з тими справами, які є в нас у провадженні, для того, щоб продовжити відпрацювання тих записів, які там є», — підкреслив Ситник.

На думку директора НАБУ, наразі важко прогнозувати результат розгляду цього листа, проте органу б хотілося, щоб цю справу передали до НАБУ.

Як відомо, 26 липня детективи НАБУ спільно з ГПУ та Службою безпеки України прийшли з обшуками до будівлі Окружного адмінсуду Києва. У Бюро пояснили, що слідчі дії проходять в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК. Водночас на брифінгу керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що обшук в ОАСК проходить у зв'язку з втручанням керівництва суду в діяльність держорганів.

Також правоохоронці оприлюднили розмови голови ОАСК Павла Вовка та його заступника Євгена Аблова. У них зафіксовано факти впливу керівництва суду на членів ВККС, депутатів Верховної Ради, співробітників ДБР, суддів Конституційного Суду (у справах про скасування відповідальності за незаконне збагачення і у справі про люстрацію) і членів ЦВК.

Роз`яснення щодо обшуків в Окружному адмінсуді Києва (повна версія відео)NABU

Нагадаємо, ГПУ викликала голову ОАСК Вовка для вручення підозри. Пізніше, йому повідомили про підозру, а також іншим фігурантам розслідування, в тому числі заступнику Вовка Аблову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: