До Вищої ради правосуддя надійшли клопотання про відсторонення суддів ОАСК

Читать на русском
До Вищої ради правосуддя надійшли клопотання заступника Генерального прокурора про тимчасове відсторонення суддів окружного адміністративного суду міста Києва від здвйснення правосуддя.

До Вищої ради правосуддя надійшли клопотання заступника Генерального прокурора про тимчасове відсторонення суддів окружного адміністративного суду міста Києва від здійснення правосуддя.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на інформацію прес-центру судової влади України.

За повідомленням, мова йде про відсторонення суддів Павла Вовка, Ігоря Погрібніченка та судді Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітки від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

«Розгляд зазначених клопотань призначено на 20 серпня 2019 року о 10:00. Нагадаємо, що рішенням Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя 8 квітня 2019 року, суддю окружного адміністративного суду міста Києва Євгенія Аблова відсторонено від здійснення правосуддя», - повідомили в прес-центрі.

Раніше судді ОАСК поскаржилися на розслідування НАБУ та ГПУ.

Також нагадаємо, 26 липня детективи НАБУ і співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури почали обшуки в приміщенні ОАСК. 30 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що підпише підозру суддям ОАСК, якщо у справі будуть надані доказові матеріали, інакше буде службова перевірка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: