Луценко не віддав НАБУ справу Окружного адмінсуду Києва

Читать на русском

Керівник Генпрокуратури вирішив спір про підслідність у справі за підозрою суддів Окружного адмінсуду столиці.
Павло Вовк з адвокатамифото: ВРП

Генеральний прокурор Юрій Луценко доручив здійснювати розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, його заступника Євгена Аблову, судді цього суду Ігоря Погрібніченка та судді Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітки управлінню Служби безпеки України в Чернігівській області.

Про це йдеться у відповіді Національного антикорупційного бюро на запит журналіста «Слова і Діла».

Як вказали в органі, досудовим розслідуванням у цій справі встановлені можливі факти вчинення певними службовими особами Окружного адмінсуду Києва кримінальних правопорушень, підслідних НАБУ. Більше того, як вказали у НАБУ, детективи вже мають низку кримінальних проваджень щодо екс-голови ОАСК та інших осіб суду, а тому звернулися до заступника генерального прокурора з питанням про визначення підслідності у цій справі за НАБУ у порядку статей 216, 217 Кримінального процесуального кодексу України.

«20 серпня до НАБУ надійшов лист заступника генпрокурора Сергія Кізя, згідно з яким, 12 серпня постановою генпрокурора вирішено спір про підслідність та доручено проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні слідчому відділу Управління СБУ в Чернігівській області», – повідомили у НАБУ.

Таким чином, вказують у Бюро, спір про підслідність у цій справі вирішено прокурором вищого рівня, а тому, немає підстав для передачі провадження до НАБУ.

Нагадаємо, 26 липня НАБУ проводило обшуки в Окружному адмінсуді Киева. Також у ГПУ розкрили деталі слідства, в межах якого проводили обшуки в будівлі суду. Пізніше, Вовку вручили підозру.

Крім того, до Вищої ради правосуддя надійшли клопотання про відсторонення голови ОАСК, судді цього суду та іншого служителя Феміди. Однак ВРП не побачила підстав для відсторонення Вовка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: