Обшуки в Окружному адмінсуді: в ГПУ розкрили деталі слідства

Читать на русском
Генеральна прокуратура і Національне антикорупційне бюро підозрюють керівництво Окружного адмінсуду Києва у втручанні в роботу держорганів.

Генеральна прокуратура і Національне антикорупційне бюро підозрюють керівництво Окружного адмінсуду Києва у втручанні в роботу держорганів.

Про це сказали на брифінгу начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк і директор НАБУ Артем Ситник, передає «Слово і Діло».

Горбатюк зазначив, що під час розслідування справ про незаконні рішення суддів під час Євромайдану слідство виявило факти корупції і втручання керівництва ОАСК в діяльність держорганів.

«Відбувається системне втручання в розгляд справ суддями, насамперед з боку керівництва суду... Ми вважаємо, що це загроза національній безпеці», - заявив він.

Генпрокуратура і НАБУ оприлюднили телефонні розмови голови ОАСК Павла Вовка і його заступника Євгена Аблова.

У них зафіксовано факти впливу керівництва суду на членів ВККС, депутатів Верховної Ради, співробітників ДБР, суддів Конституційного Суду (у справах про скасування відповідальності за незаконне збагачення і у справі про люстрацію) і членів ЦВК.

Прокурори підготували підозри 4 суддям ОАСК.

Вони спрямовані на узгодження генеральному прокурору.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро і Генеральна прокуратура проводять обшуки в будівлі Окружного адмінсуду Києва.

Раніше НАБУ провело обшуки в приміщеннях «Богдан Моторс» у справі про корупцію в оборонній сфері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: