У НАБУ підтвердили проведення обшуків в Окружному адмінсуді Києва

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро України повідомили про проведення слідчих дій в столичному Окружному адмінсуді.

Працівники Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки в Окружному адміністративному суді міста Києва, однак, через факти незаконного збагачення голови суду Павла Вовка.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі Бюро.

«Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого 9 грудня 2016 року на підставі аналізу е-декларації за фактом ймовірного незаконного збагачення голови ОАСК (ст. 368-2 Кримінального кодексу України)», – заявили у прес-службі.

За інформацією НАБУ, детективами Бюро обшуки також проводяться і за місцем проживання голови Окружного адмінсуду.

«Будь-які заяви про можливий зв'язок між слідчими діями НАБУ та адміністративними провадженнями ОАСК щодо діяльності Бюро, зокрема зі справою щодо оскарження призначення першого заступника директора НАБУ Гізо Углави, є відверто спекулятивними та не мають підтвердження», – додали у відомстві.

Раніше суддя Окружного адмінсуду Києва Богдан Санін повідомив про обшуки в будівлі суду невідомими з нашивками, схожими на НАБУ.

За його словами, дані слідчі дії пов'язані з розглядом судом двох справ проти НАБУ. Одне з них стосується нібито подвійного громадянства першого заступника директора НАБУ Гізо Углаву, де громадська організація намагається оскаржити його призначення. У другому - громадська організація намагається оскаржити створення громадської ради при НАБУ.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура проводить розслідування стосовно першого заступника директора НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: