ВРП не відсторонила екс-голову ОАСК Вовка

Читать на русском
Дисциплінарний суддівський орган вирішив не задовольняти клопотання органів правопорядку про тимчасово відсторонення екс-керівника суду.
Павло Вовк з адвокатамифото: ВРП

Вища рада правосуддя не відсторонила колишнього голову Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягнення до кримінальної відповідальності.

Таке рішення ухвалила ВРП 20 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

«В задоволенні клопотання про тимчасове відсторонення судді Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка відмовити», – оголосив рішення член ВРП.

Під час засідання доповідач у справі розповів, що, на думку слідства, Вовк може незаконно впливати на свідків та потерпілих у кримінальному провадженні. Також голова ОАСК нібито може зловживати своїми повноваженнями, як вже було зафіксовано під час слідства, ухвалюючи безпідставні рішення.

За словами прокурора ГПУ Юлії Малашич, Вовк заблокував роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та призупинив оцінювання суддів.

Водночас захист Вовка заперечував проти задоволення клопотання. На їх думку, підозра їх клієнту необґрунтована.

Раніше ВРП за клопотанням прокурора відвела свого члена Олега Прудивуса від розгляду клопотання про відсторонення Вовка. Водночас заяву про відвід іншого члена ради орган залишив без задоволення. Також ВРП відмовила Вовку в проведенні закритого засідання.

Нагадаємо, 26 липня НАБУ проводило обшуки в Окружному адмінсуді Киева. Також у ГПУ розкрили деталі слідства, в межах якого проводили обшуки в будівлі суду. Пізніше, Вовку вручили підозру.

Крім того, до Вищої ради правосуддя надійшли клопотання про відсторонення голови ОАСК, судді цього суду та іншого служителя Феміди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: