Справа одеського судді: ВАКС відмовив у проведенні експертизи

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотанні захисника обвинуваченого одеського судді про призначення експертизи.
Анатолій Целухфото: Вища рада правосуддя

Вищий антикорупційний суд не призначив почеркознавчу експертизу у справі за обвинуваченням судді Малиновського районного суду міста Одеса Анатолія Целуха в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 10 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Целуха подав клопотання про проведення почеркознавчої експертизи підпису свідку у протоколі допиту. Клопотання захисник обґрунтував тим, що, на його переконання, підпис на протоколах не відповідає підпису свідка. На вирішення експертизи він просив поставити питання: чи дійсно підписи на протоколах допиту свідка виконані цією особою і чи здійснювалися зазначені підписи під будь-яким впливом.

Вивчивши клопотання, судді відмовили у його задоволенні. На їх думку, стороною захисту не наведено жодних розумних та обґрунтованих доводів вважати, що у протоколах допиту свідка міститься підроблений підпис.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Целуха. Пізніше ВАКС відмовився повертати його прокурору.

Як відомо, за даними слідства, Целух отримав неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору. У СБУ додали, що у провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, НАБУ, СБУ і САП викрили Целуха на хабарі. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд визначив судді запобіжним заходом заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: