Суд не повернув обвинувальний акт відносно одеського судді

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив адвокату обвинуваченого одеського судді у поверненні прокурору обвинувального акту.
суддя Анатолій Целух

Суд не повернув прокурору обвинувальний акт відносно судді Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 листопада ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Захисник судді просив ВАКС повернути обвинувальний акт прокурору, оскільки у ньому застосовуються такі визначення як «вчинив злочин» та «скоїв злочин». На його думку, цим порушуються такі засади кримінального провадження як законність (ст. 9 КПК України) та презумпція невинуватості (ст. 17 КПК України). Тому, акт нібито складено з недотриманням вимог п. 2 та п. 5 ч. 2 ст. 291 КПК України.

Проте, вивчивши клопотання, судді відмовили у його задоволенні.

Як відомо, суддю 29 березня викрили «на гарячому». За даними слідства, Целух отримав неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору. Як встановило слідство, у провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, САП направила до суду справу судді Целуха.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: