НАБУ, СБУ та САП викрили на хабарі ще одного суддю – фото

Читать на русском

Антикорупційні правоохоронні органи спільно зі спецслужбою викрили на хабарі ще одного одеського суддю.

Детективи Національного антикорупційного під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спільно зі співробітниками Служби безпеки України викрили на хабарі суддю Малиновського районного суду міста Одеси.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«29 березня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП спільно зі співробітниками СБУ викрили на отриманні неправомірної вигоди суддю Малиновського районного суду міста Одеса. Це – другий служитель Феміди зазначеного суду, чию протиправну діяльність задокументували детективи НАБУ», – йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, служитель Феміди отримав неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору. Наразі правоохоронці продовжують невідкладні слідчі дії, після чого буде вирішуватися питання повідомлення про підозру.

У СБУ додали, що у провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

За даними журналіста «Слова і Діла», правоохоронці викрили на хабарі суддю Анатолія Целуха.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру черговому викритому судді. Раніше суд продовжив обов'язки викритій НАБУ заступниці глави апарату суду. Також суд призначив експертизу «прослушки» викритого САП судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: