САП оскаржила виправдувальний вирок екссудді за неподачу декларації

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала апеляційну скаргу на виправдувальний вирок колишньому служителю Феміди, який відмовився подавати е-декларації.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила виправдувальний вирок колишньому судді апеляційного суду Дніпропетровської області Олександру Баранніку, якого обвинувачують у неподачі електронних декларацій.

Про це свідчать дані із сайту Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

За інформацією Судової влади, 6 липня Вищий антикорупційний суд направив справу на розгляд до апеляційного суду. Згідно з даними реєстру судових рішень за скаргою САП на виправдувальний вирок екссудді Баранніку відкрито апеляційне провадження.

Як відомо, 3 червня ВАКС визнав Баранніка невинуватим у вчиненні висунутого обвинувачення за ст. 366-1 КК України та виправдав. САП обвинувачувала екссуддю в неподанні електронних декларацій за 2015-2017 роки, а також перед звільненням і після нього за 2018 рік.

Зазначимо, що інших двох колишніх суддів апеляційного суду Дніпропетровської області визнали винними в неподачі е-декларацій. Як і Бараннік, ці двоє обвинувачених стверджували, що відмовились від електронно-цифрового підпису і тому подавали декларації за формою, встановленою Національним агентством з питань запобігання корупції, але в друкованому вигляді. Бараннік також вказував, що боїться викрадення його даних Федеральної службою безпеки РФ.

Нагадаємо, 30 жовтня 2019 року ВАКС визнав винною екссуддю апеляційного суду Дніпропетровської області Надію Посунся. 28 травня антикорупційний суд також виніс обвинувальний вирок екссудді цього ж суду Зої Пономарь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: