Суд визначив заставу підозрюваному НАБУ судді з Одеси

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання антикорупційних правоохоронних органів про обрання застави підозрюваному одеському судді.

Суд визначив 120 тисяч гривень застави судді Малиновського районного суду міста Анатолію Целуху, якому Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 квітня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання НАБУ і САП, повідомляє «Слово і Діло».

Також Вишняк поклав на суддю Целуха наступні обов'язки: не відлучатися з міста Одеса без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, за даними слідства, Целух нібито отримав неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору. Наразі правоохоронці продовжують невідкладні слідчі дії, після чого буде вирішуватися питання повідомлення про підозру.

У СБУ додали, що у провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили суддю Целуха на одержанні неправомірної вигоди. Пізніше, йому повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: