ВАКС визначив заставу обвинуваченому судді з Черкас

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурора про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді застави.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Суд визначив запобіжний захід у вигляді 21 тисячі гривень застави судді апеляційного суду Черкаської області Віталію Пономаренку, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у зловживанні впливом.

Таке рішення 30 червня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, на засіданні 2 червня ВАКС визнав причини неявки обвинуваченого судді Пономаренка та його адвокатів неповажними. Тоді ж судді підняли питання перед Кваліфікаційно-дисциплінарними комісіями адвокатури Київської області і Кіровоградської області про дисциплінарну відповідальність адвокатів, а на самого суддю наклали 4204 грн грошового стягнення.

Після чого прокурор САП подав клопотання про застосування до Пономаренка запобіжний захід у вигляді заставу. Судді документ задовольнили частково, визначивши заставою 21020 грн.

Раніше 24 вересня Придніпровський райсуд Черкас передав до ВАКС справу судді. 30 вересня матеріали справи надійшли до суду, 2 жовтня ВАКС призначив підготовче засідання на 21 жовтня.

Як встановили детективи НАБУ, вказані кошти суддя нібито отримав за вплив на суддів одного з районних судів тієї ж області для прийняття ними певних рішень у справах про адміністративні правопорушення. Суддю викрито влітку 2018 року одразу після одержання ним всієї суми обумовлених коштів.

На сьогодні обвинувальний акт за ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом) скеровано до Придніпровського районного суду міста Черкаси для розгляду по суті.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру викритому судді Пономаренку. Пізніше, Вища рада правосуддя його відсторонила.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: