САП скерувала до суду справу судді з Одеси

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура закінчила досудове розслідування і скерувала до суду справу одеського судді-хабарника.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо судді Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха, якого обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу САП.

«Прокурорами САП та детективами НАБУ завершено досудове розслідування за фактом отримання 2500 доларів США неправомірної вигоди суддею одного з районних судів міста Одеси... На сьогодні обвинувальний акт за частиною 3 статті 368 КК України (одержання неправомірної вигоди) спрямовано до суду для розгляду по суті», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, за даними слідства, Целух отримав неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору.

У СБУ додали, що у провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, НАБУ, СБУ і САП викрили Целуха на хабарі. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд визначив судді запобіжним заходом заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: