Екснардеп Черненко пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним

Читать на русском
Колишній член українського парламенту уклав угоду з антикорупційним прокурором про визнання винуватості.
Олександр Черненко

Колишній народний депутат Олександр Черненко визнав себе винним у зловживанні службовим становищем та пішов на угоду з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це він заявив під час засідання у Вищому антикорупційному суді, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію.

«Я повністю визнаю себе винним. Незнання законодавства не звільняє мене від відповідальності. Точніше, я не до кінця дочитав статтю, яка передбачає одержання компенсації з державних коштів на винайм готелю у зв'язку з відсутністю житла в Києві. Я проживав під Києвом і цей населених пункт входить до меж, за які компенсація не передбачається», – наголосив Черненко.

Після цього головуючий суддя повідомив, що екснардеп уклав угоду зі слідством. Він пояснив, що Черненка обвинувачують у зловживанні службовим становищем, завдяки чому він одержав на свою банківську картку 582 430 грн компенсації на винайм номеру у готелі «Київ» у зв'язку з начебто відсутністю власного столичного житла. Водночас, як встановило слідство, його дружина мала квартири в Києві, а сам він проживав у населеному пункті неподалік від столиці, який входив до меж, за які компенсація не передбачається.

За словами судді, сторони узгодили покарання у вигляді 3 років позбавлення волі із забороною обіймати посади на строк 1 рік із штрафом 17 000 грн. Водночас вони домовились про звільнення від основного покарання на іспитовий строк.

Прокурор САП додав, що Черненко добровільно відшкодував завдані збитки в 582 тисячі грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Черненку. Раніше САП повідомила про підозру очільнику міжрегіонального управління Мін'юсту. Також органи заочно повідомили про підозру ексдиректору ДП «УкрДІАП».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: