Антикорупційний суд призначив засідання у справі екснардепа Левуса

Читать на русском
Антикорупційний суд визначився з датою підготовчого засідання у справі колишнього члена українського парламенту.
Андрій Левус

Вищий антикорупційний суд призначив на 2 липня підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього члена Верховної ради від фракції «Народного фронту» Андрія Левуса в незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві.

Таке рішення 23 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Засідання відбудеться 2 липня о 08:15. Справу розглядатиме колегія у складі: головуючого Віктор Маслов, а також суддів Ігоря Строгого і Лесі Федорак.

Нещодавно Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи Левуса. Того ж дня йому та адвокату відкрили доступ до матеріалів розслідування для ознайомлення. Пізніше САП передала цю справу до суду.

За версією слідства Левус незаконно отримав із державного бюджету в якості компенсації майже 544 тисячі гривень за винайм номеру в готелі «Київ», попри наявність у нього квартири в столиці. Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, Левусу повідомили про підозру. Пізніше, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 546 520 грн застави. Щоправда недавно суд відпустив ексчлена парламенту на поруки колишнього нардепа і ще двох осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: