НАБУ і САП завершили слідство у справі екснардепа Левуса

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про завершення слідства у справі колишнього члена українського парламенту.
Андрій Левусфото: Радіо Свобода

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове розслідування у справі за підозрою колишнього народного депутата в одержанні незаконної компенсації за винайм житла в Києві.

Про це повідомляє пресслужба САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про екснардепа від фракції «Народного фронту» Андрія Левуса.

«Прокурорами САП та детективами НАБУ ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно народного депутата України VIII скликання, підозрюваного у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номеру у готелі «Київ» у зв'язку з начебто відсутністю власного столичного житла», – інформують у прокуратурі.

У САП повідомили, що наразі матеріали досудового розслідування відкрито підозрюваному та його захисту для ознайомлення, а після цього обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

За версією слідства, Левус незаконно отримав з державного бюджету в якості компенсації майже 544 тисячі гривень за винайм номеру в готелі «Київ», попри наявність у нього квартири в столиці. Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, Левусу повідомили про підозру. Пізніше, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 546 520 грн застави. Щоправда недавно суд відпустив ексчлена парламенту на поруки колишнього нардепа і ще двох осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: