В ЄС засудили знесення офісу зв'язку на кордоні КНДР і Південної Кореї

Читать на русском
Підрив КНДР офісу міжкорейського зв'язку в Кесоні є неприйнятним і дестабілізує ситуацію, заявили в ЄС.
epa european pressphoto agency

Підрив КНДР офісу міжкорейського зв'язку в Кесоні є неприйнятним і дестабілізує ситуацію.

Про це заявили в зовнішньополітичній службі ЄС у вівторок, 16 червня.

«Євросоюз глибоко шкодує про недавні дії КНДР, які підвищують напруженість, дестабілізують ситуацію і підривають зусилля з дипломатичного врегулювання на Корейському півострові. Руйнування КНДР міжкорейського відділення зв'язку в Кесоні сьогодні в поєднанні з її зрослою військовою риторикою і розривом офіційних комунікаційних зв'язків із Сеулом неприйнятні», - сказано в заяві.

«Будь-які додаткові провокаційні і руйнівні кроки повинні бути попереджені»,- додали в ЄС.

«Вкрай важливо зберегти відкриті лінії зв'язку між КНДР і Республікою Корея, щоб уникнути непорозумінь і прорахунків, а також зміцнити довіру між двома сторонами», - підкреслили дипломати.

ЄС продовжує «заохочувати діалог і відновлення стійкого дипломатичного процесу, спрямованого на зміцнення довіри і встановлення міцного миру та безпеки на Корейському півострові, вільному від ядерної зброї».

«За відсутності конкретних дій з боку КНДР щодо повного, такого, що піддається перевірці, і необоротного демонтажу її ядерних та інших ракетних програм ЄС буде продовжувати наполягати на тому, щоб чинні санкції були повністю виконані і дотримувалися всіма країнами світу», - резюмували в Євросоюзі.

Своєю чергою, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія разом з Китаєм вже висунула ініціативи щодо врегулювання ситуації в регіоні, в документах міститься перелік коректних заходів.

«Виходячи з цих наших принципових позицій, ми виступаємо за розвиток міжкорейського діалогу в інтересах нормалізації відносин між двома корейськими державами, між північчю і півднем, і за врегулювання всього комплексу проблем цього регіону виключно мирними дипломатичними засобами», - сказав Лавров, додавши, що Росія безпосередньо зацікавлена ​​в мирі на Корейському півострові.

Нагадаємо, що раніше КНДР підірвала міжкорейський офіс зв'язку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: