КНДР підірвала офіс зв'язку на кордоні з Південною Кореєю

Читать на русском
КНДР підірвала офіс зв’язку на кордоні з Південною Кореєю та попередила про введення своїх військових у демілітаризовану зону.

КНДР підірвала офіс зв’язку на кордоні з Південною Кореєю та попередила про введення своїх військових у демілітаризовану зону.

Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

Зокрема, на місці події південнокорейські військові сфотографували дим, який йде зі зруйнованої будівлі. Офіс зв’язку між Кореями був розташований у прикордонному місті Кесон.

Водночас у південнокорейському міністерстві об’єднання підтвердили, що північнокорейська влада підірвала промисловий комплекс, де розташовується спільний офіс зв’язку Сеула і Пхеньяна.

«За даними міністерств оборони та об’єднання, Північна Корея підірвала міжкорейський офіс зв’язку у прикордонному місті Кесон о 14:49 за місцевим часом (09.49 за Києвом)», — йдеться в повідомленні.

Додамо, що незадовго до підриву, генштаб армії КНДР пригрозив ввести своїх військових до демілітаризованої зони на кордоні між Кореями.

«Наша армія уважно стежить за поточною ситуацією, у якій відносини між Північчю і Півднем стають дедалі гіршими, і повністю готується до того, щоб забезпечити надійну військову підтримку будь-яким заходам, які будуть ухвалені партією та урядом», — йдеться в заяві генштабу.

Раніше КНДР звинуватила Південну Корею в ескалації на півострові.

У Міністерстві закордонних справ КНДР, коментуючи спільні навчання, відзначили, що США та Південна Корея «заплатять високу ціну», якщо продовжать ігнорувати попередження північнокорейської сторони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: