Мінфін США розширив санкції проти КНДР

Читать на русском
Сполучені Штати розширили санкції проти КНДР. Мінфін США запровадив рестрикції проти двох компаній з Пхеньяна і Пекіна.

Сполучені Штати розширили санкції проти КНДР. Мінфін США запровадив рестрикції проти двох компаній з Пхеньяна і Пекіна.

Про це 14 січня йдеться в заяві відомства, опублікованому на його сайті.

«Уряд Північної Кореї продовжує використовувати незаконне вивезення північнокорейської робочої сили для отримання доходів за кордоном в порушення санкцій Організації Об'єднаних Націй», - йдеться в документі. Рестрикції необхідні для припинення подібних дій.

Санкції запроваджено стосовно північнокорейської компанії Namgang Trading Corporation (NTC) за участь у вивезенні робочої сили з КНДР. Заходи вжиті і відносно компанії Beijing Sukbakso, яка знаходиться в Китаї, за сприяння NTC. Beijing Sukbakso обслуговує як мінімум частину поїздок і логістики для співробітників NTC, що працюють за кордоном, додали в американському мінфіні.

В результаті дії санкцій угоди цих суб'єктів і майно, що перебуває в Сполучених Штатах або на контролі осіб США, повинні бути заблоковані. Будь-яка іноземна фінансова установа, яка надасть фінансові послуги цим компаніям, може потрапити під вторинні санкції.

У серпні 2019 року США також розширили санкції відносно КНДР. 22 червня адміністрація США ухвалила рішення продовжити режим односторонніх санкцій щодо КНДР ще на один рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: