Радбез ООН екстрено обговорить денуклеаризацію КНДР

Читать на русском
Рада Безпеки ООН проведе 11 грудня позачергову зустріч щодо ситуації навколо ядерної програми КНДР.

Рада Безпеки ООН проведе 11 грудня позачергову зустріч щодо ситуації навколо ядерної програми КНДР.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в організації.

За словами співрозмовника агентства, проведення екстреної зустрічі з проблеми денуклеаризації Північної Кореї запросили США. Очікується, що засідання пройде в середу в відкритому форматі.

7 грудня постійний представник КНДР при ООН Кім Сон заявляв, що тема денуклеаризації неактуальна для переговорів зі Сполученими Штатами.

США і Північна Корея почали переговори в 2018 році. Тоді в Сінгапурі відбувся перший в історії саміт американського президента Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина, за підсумками якого сторони домовилися про денуклеаризацію КНДР в обмін на гарантії безпеки і скасування санкцій з боку Вашингтона. Після цього лідери ще двічі зустрічалися, однак серйозних успіхів в переговорах не досягли.

Після останньої зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина, яка пройшла 30 червня, Білий дім заявив про готовність піти на поступки в діалозі з КНДР, якщо Пхеньян заморозить свою програму із розробки зброї масового ураження на час двосторонніх переговорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: