США заявили про готовність проявити гнучкість в переговорах з КНДР

Читать на русском
Сполучені Штати висловили готовність проявити гнучкість в переговорах з Північною Кореєю з денуклеаризації Корейського півострова, проте Пхеньян повинен уникати провокацій.

Сполучені Штати висловили готовність проявити гнучкість в переговорах з Північною Кореєю з денуклеаризації Корейського півострова, проте Пхеньян повинен уникати провокацій.

Про це заявила в середу, 11 грудня, посол США в ООН Келлі Крафт на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН щодо ситуації навколо ядерної програми КНДР.

«Ми готові проявити гнучкість, але ми не можемо вирішувати цю проблему самотужки», - наводить її слова Reuters.

Крафт додала, що Північна Корея повинна брати участь в процесі і уникати провокацій. Крім того, вона уточнила, що Сполучені Штати не просять КНДР першими виконати всі умови.

США і Північна Корея почали переговори в 2018 році, тоді в Сінгапурі відбувся перший в історії саміт американського президента Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина, за підсумками якого сторони домовилися про денуклеаризацію КНДР в обмін на гарантії безпеки і скасування санкцій з боку Вашингтона. Після цього лідери ще двічі зустрічалися, однак серйозних успіхів в переговорах не досягли.

Після останньої зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина, яка пройшла 30 червня, Білий дім заявив про готовність піти на поступки в діалозі з КНДР, якщо Пхеньян заморозить свою програму із розробки зброї масового ураження на час двосторонніх переговорів.

7 грудня постійний представник КНДР при ООН Кім Сон заявляв, що тема денуклеаризації неактуальна для переговорів зі США. У відповідь американський лідер Дональд Трамп вказав на ризик Північної Кореї «втратити все» в разі ворожих дій у відношенні Сполучених Штатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: