США заявили про готовність відновити конструктивні переговори з КНДР

Читать на русском
Конструктивні переговори США з КНДР будуть відновлені. Переговори торкнуться трансформацію відносин США і КНДР, відновлення довгострокового і стабільного миру на Корейському півострові.

**Конструктивні переговори США з КНДР будуть відновлені.

Про це заявив помічник держсекретаря США у справах Східної Азії і Тихоокеанського регіону Девід Стілуелл, передають американські ЗМІ.

«Наша мета - досягти остаточної денуклеаризації КНДР, що зобов'язався зробити голова Кім (Чен Ин) в Сінгапурі», - заявив він.

На думку Стілуелл, переговори торкнуться трансформацію відносин США і КНДР, відновлення довгострокового і стабільного миру на Корейському півострові, а також можливості повернення останків американських військовослужбовців, загиблих в Корейській війні.

Робочі переговори Пхеньяна і Вашингтона пройшли в Стокгольмі 4 жовтня. Американську делегацію очолив спецпредставник по КНДР Стівен Біган.

В ході зустрічі в Стокгольмі сторони мали намір домогтися прогресу в реалізації угоди, досягнутої під час першого саміту США-КНДР в Сінгапурі в червні 2018 року. Тоді за його підсумками лідери держав домовилися, що Вашингтон надасть Пхеньяну гарантії безпеки, а Пхеньян буде рухатися в бік повної денуклеаризації.

5 жовтня США спростували дані про провал переговорів з КНДР. Представник Держдепартаменту США Морган Ортагус заявила, що представники США і КНДР домовилися знову зустрітися і продовжити обговорення загальних тем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: