КНДР погрожує припинити ядерні переговори зі США

Читать на русском
У МЗС КНДР відзначили, що Пхеньян не бачить підстав говорити про те, що сторони можуть знову зустрітися найближчим часом

КНДР не збирається вести переговори з США до тих пір, поки Вашингтон не змінить свою політику щодо Пхеньяна.

Про це йдеться в заяві північнокорейського МЗС, переданійому по каналах Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК).

Пхеньян не бажає брати участь в переговорах до тих пір, поки США не зроблять «реальні кроки щодо повнох і необоротної відмови від ворожої політики» стосовно КНДР.

МЗС КНДР також розкритикував підхід США до консультацій з північнокорейською делегацією, що відбулися в Стокгольмі. «США не зробили нічого для того, щоб підготуватися до цих переговорів, а тільки переслідували свої політичні інтереси, використовуючи американо-північнокорейські консультації для [досягнення] внутрішньополітичних цілей», - цитує агентство Yonhap заяву МЗС КНДР. У зв'язку з цим Пхеньян вважає безпідставним говорити про те, що сторони можуть знову зустрітися найближчим часом.

Попередня двостороння зустріч між США і КНДР пройшла в Стокгольмі 4 жовтня. Робочі переговори почалися 5 жовтня, проте в той же день були перервані. Як повідомляла шведська газета Dagens Nyheter, представник МЗС КНДР Кім Мьон Гіль заявив, що Пхеньян був «розчарований США, які нічого не принесли за стіл переговорів».

При цьому глава прес-служби Держдепартаменту США Морган Ортегус за підсумками консультацій заявила, що переговори, тривали декілька годин, носили конструктивний характер. Вона також зазначила, що делегація США прийняла запрошення Швеції повернутися в Стокгольм через два тижні і продовжити консультації з КНДР. Ортегус не вказала при цьому, як відреагував на аналогічну пропозицію Пхеньян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: