Загострення на Донбасі: 15 обстрілів, є загиблий та поранені

Читать на русском
На Донбасі 13 червня озброєні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню.
Штаб ООС

На Донбасі 13 червня озброєні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілу загинув один український військовий, ще двоє - отримали поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ з заборонених мінськими домовленостями 122-мм артилерійських систем, мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

«Для здійснення заходів щодо відсічі і стримування збройної агресії українські воїни спритно задіяли чергові вогневі засоби і змусили ворога припинити свою злочинну активність», - відзначили в штабі ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ поблизу Луганського, Кримського, Попасної, Троїцького, Харчовика, Новозванівки і Катеринівки.

Свою артилерію окупанти розмістили безпосередньо в Калінінському, що на східній околиці Горлівки, поруч із будинками мирних жителів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід бойовики обстріляли опорні пункти українських військових неподалік Авдіївки, Новотроїцького, Славного, Старогнатівки і Богданівки.

«На жаль, в результаті ворожого обстрілу Україна втратила одного мужнього воїна. Командування Об'єднаних сил висловлює щирі і глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя. Ще двоє військовослужбовців отримали поранення», - повідомили в штабі ООС.

За даними розвідки, 13 червня українські воїни знищили трьох і поранили щонайменше двох бойовиків.

З початку поточної доби російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ тричі обстріляли з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів оборонні укріплення неподалік населеного пункту Луганське.

За поточну добу втрат серед українських військових немає.

Раніше на Донбасі поранили українського військового поблизу Харчовика.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: