В ООН закликали поетапно відновити роботу КПВВ на Донбасі

Читать на русском
В ООН закликали запровадити поетапний підхід до відновлення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі.

В ООН закликали запровадити поетапний підхід до відновлення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі.

Про це повідомила координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

«Упродовж майже трьох місяців роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) уздовж «лінії розмежування» на сході України було припинено у зв'язку із заходами запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19. Сотні тисяч громадян України, які до початку пандемії регулярно перетинали «лінію розмежування», прагнуть знову побачити рідних, підтримати близьких, яким необхідна допомога, відвідати могили своїх рідних або дістатися до послуг освіти, медичної допомоги та інших основних послуг», - зазначила вона.

Зазначається, що карантинні обмеження поступово послаблюють по всій території України.

«Я звертаюся до всіх залучених сторін запровадити поетапний підхід до відновлення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду. У рамках такого підходу потрібно узгодити необхідні кроки та забезпечити чітке інформування про них населення. З огляду на загрозу пандемії COVID-19, яка все ще залишається, я закликаю вжити всіх необхідних попереджувальних заходів, згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, для мінімізації ризику передачі вірусу серед громадян, які перетинають «лінію розмежування», персоналу КПВВ та мешканців навколишніх громад. У ці складні часи Організація Об'єднаних Націй та гуманітарні партнери солідарні із народом України, який потерпає від коронавірусної хвороби, а також від соціально-економічних наслідків COVID-19 та наслідків, спричинених роками конфлікту на сході України», - додає Лубрані.

Раніше стало відомо, що бойовики на Донбасі перешкоджають пропуску громадян через відкриті контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування.

Нагадаємо, на Донбасі з 10 червня частково відновлюється робота контрольних пунктів в'їзду і виїзду.

Командування штабу ООС оприлюднило рекомендації щодо пропуску.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: